Loket.nl eerste salaris- en HR-applicatie met keurmerk Zeker-OnLine

 In Persberichten

TILBURG – Als eerste applicatie voor salaris en HR heeft Loket.nl het keurmerk Zeker-OnLine in ontvangst genomen. Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online diensten. Als keurmerkhouder bewijst Loket.nl dat er voldaan wordt aan alle normen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, juridische zekerheid en continuïteit.

Persoonsgegevens kunnen steeds sneller en eenvoudiger digitaal verwerkt worden. Het beveiligen van de privacy is dan ook cruciaal, zeker in applicaties voor salaris- en HR waarbij je te maken hebt met een grote hoeveelheid privacygevoelige gegevens. Denk maar eens aan alle gegevens die je nodig hebt voordat je de salarisverwerking van een nieuwe medewerker kunt opstarten. Als salarisadministrateur of HR-medewerker wil je er dan ook vanuit kunnen gaan dat je kunt vertrouwen op de veiligheid van de applicatie waarmee je werkt. Maar wanneer weet je of een online dienst veilig en betrouwbaar is?

Zeker-OnLine zet zich nu ook in voor online salarisdienstverlening

Tot op heden was er, gek genoeg, geen partij die de veiligheid en betrouwbaarheid van online salarisdienstverlening vaststelde. Daar heeft Zeker-OnLine sinds een jaar verandering in gebracht. Naast het beoordelen van de veiligheid van financiële applicaties, zet Zeker-OnLine zich nu ook in voor veilige online salarisdienstverlening. Dit is opgezet door een aantal initiatiefnemers.

Loket.nl eerste en enige keurmerkhouder

“Wij staken eigenlijk direct onze hand op om deelnemer te worden en aan het keurmerk te willen voldoen. We besteden veel aandacht aan security en vinden dat gebruikers moeten kunnen vaststellen dat een applicatie aan bepaalde normen voldoet. Zeker in dit tijdperk van de AVG”, vertelt Erik Snels, directeur Loket.nl.

Meer lezen over de oorsprong van Zeker-OnLine en waarom Loket.nl het zo belangrijk vond om deelnemer te worden? Klik hier.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten