Voorzitter Zeker-OnLine benoemd in de ENISA werkgroep

 In Persberichten

Breukelen, Bert Tuinsma, voorzitter van Stichting Zeker-OnLine, is benoemd in de Ad-hoc cloudsecurity werkgroep die een Europees certificatieschema gaat opstellen voor clouddiensten. Dit certificatieschema is gebaseerd op het raamwerk zoals deze is opgenomen in de Cybersecurity Act.

ENISA (Het EU Agentschap voor Cybersecurity)  is op grond van de wet verantwoordelijk voor het opstellen van de kandidaat cybersecurity schema’s, en laat zich adviseren door diverse commissies en werkgroepen. ENISA doet dit in nauwe afstemming met de Europese Commissie en de Europese lidstaten. De werkgroep die het kandidaat schema gaat opstellen voor de cloud bestaat uit 20 leden uit diverse Europese lidstaten. Deze werkgroep gaat het schema opstellen op basis van het advies voor een cybersecurity schema zoals dat vorig jaar in Nederland aan ENISA is overhandigd . Dit advies is ontwikkeld door de CSP-Cert, een stakeholder groep die op initiatief van de Europese Commissie hiervoor is opgericht. In deze groep heeft Zeker-OnLine een prominente rol gespeeld.

Het cybersecurity schema voor de clouddiensten gaat EU – breed gelden, wat inhoudt dat een certificaat dat in één van de lidstaten is afgegeven, automatisch ook wordt erkend door alle andere lidstaten. Door de betrokkenheid van Zeker-OnLine bij deze werkgroepen zorgen we er voor dat keurmerkhouders straks ook kunnen voldoen aan het Europese – certificatieschema.

Bert Tuinsma wordt hierbij ondersteund door Partnering Trust, de NOREA en de Erasmus Universiteit.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten