Zeker-OnLine: idealkoppeling voor de loonbelasting!

 In Algemeen, Nieuws

Digitaal werken lijkt heel gemakkelijk: met een laptop en een werkende internetverbinding kom je al een heel eind. Maar daarachter zit een heel belangrijk aandachtspunt: veiligheid. Veiligheidseisen, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid zijn aspecten waar te weinig bij stilgestaan wordt of die zelfs worden vergeten.

Je portemonnee vertrouw je niet zomaar aan iemand toe en ook bij je keuze voor een bank let je goed op? Je verwacht van een instantie als een bank dat jouw data goed beschermd is en dat je gegevens niet verkocht worden. Je wilt bij je geld kunnen op het moment dat je het nodig hebt en je wilt de garantie dat je je geld niet kwijt bent bij faillissement van de bank.

Als je deze keuzes al weloverwogen maakt, waarom doe je dat dan niet voor je cloudleverancier? Hoe fijn is het als je weet dat dit allemaal goed beveiligd is met passende maatregelen en dat je je geen zorgen hoeft te maken bij een mogelijk faillissement? Daarvoor is het Zeker-OnLine keurmerk. Het keurmerk is er om te zorgen dat je kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid van een applicatie, of je nu accountant, boekhouder of werkgever bent.

Zeker-OnLine is het enige keurmerk dat de gehele clouddienst beoordeeld aan de hand van een openbaar normenkader en daarbij steunt op het oordeel van onafhankelijke IT-auditors. De Belastingdienst is onder andere omwille van deze drie eisen een pilot gestart voor keurmerkhouders. Een mijlpaal die onlangs met deze pilot is bereikt is het betalen van de loonaangifte via iDEAL. Loket.nl is de eerste én op dit moment enige applicatie die dit mogelijk maakt.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Lees ook eens deze: