Fleximaal ontvangt Keurmerk Zeker-OnLine!

 In Nieuws, Persberichten

Breukelen, 16 oktober 2018 – Op dinsdag 16 oktober is namens de stichting Zeker-OnLine door Erik de Kruijf, plaatsvervangend directeur MKB van de Belastingdienst, het keurmerk Zeker-OnLine uitgereikt aan appbouwer Fleximaal. Zeker-OnLine is blij met de uitbreiding van de groep keurmerkhouders van Zeker-OnLine met Fleximaal. Fleximaal heeft het keurmerk behaald voor de APP ZZP boekhouden.

Het Keurmerk Zeker-OnLine stelt de betrouwbaarheid vast van een online applicatie op basis van een duidelijk openbaar normenkader en externe onafhankelijke controle op het naleven van dit normenkader. Het normenkader is gebaseerd op richtlijnen van NSCS en Cobit, Nederlandse wet en regelgeving en daarmee ook de AVG. De externe onafhankelijke controle wordt uitgevoerd door IT–auditors ingeschreven bij de NOREA, doorgaans middels een 3402 audit.

Bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een cloud oplossing steunt Zeker-OnLine op externe onafhankelijke controle. Hierbij wordt de betrouwbaarheid van alle betrokken partijen in de keten getoetst, dus niet alleen de online dienstverlener in dit geval Fleximaal, maar ook bijvoorbeeld de onderliggende hosting partij waar de app Fleximaal gebruik van maakt. Een online dienst wordt door meerdere leveranciers geleverd en uitbesteding van onderdelen sluit geen verantwoordelijkheid uit: ook deze uitbestede dienst moet volgens het normenkader worden geleverd.  Zo ontstaat een veilige keten waarin elke partij verantwoording aflegt.

Fleximaal en de samenwerking in de pilot voor de Belastingdienst.
De Belastingdienst wil graag samenwerken met cloudleveranciers van boekhoudapplicaties. Marktpartijen kunnen vaak beter vernieuwende, digitale oplossingen ontwikkelen voor bepaalde doelgroepen dan de Belastingdienst. De Belastingdienst werkt in de pilot voor ZZP-ers daarom samen met aanbieders van online boekhoudsoftware.  Voorwaarde voor deze samenwerking is dat het gaat om applicaties waarvan de betrouwbaarheid is vastgesteld. Stichting Zeker-OnLine is de enige instantie die beoordeelt of de resultaten van de uitgevoerde audit voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk. Door het behalen van het keurmerk kan Fleximaal ook haar klanten deze samenwerking met de Belastingdienst aanbieden.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten