Tellow nieuwe deelnemer van Zeker-OnLine!

 In Persberichten

Tellow, de boekhoudapplicatie voor zzp-ers van de Rabobank, heeft zich aangemeld als deelnemer bij Zeker-OnLine. Tellow is de twaalfde deelnemer in Zeker-OnLine en de tiende aanbieder voor Zeker-OnLine boekhoudapplicaties specifiek. Tellow geeft met deze keuze aan dat op de aspecten veiligheid en betrouwbaarheid niet geconcurreerd moet worden, maar dat dit juist een gezamenlijk belang is van de online dienstverleners. Wij zijn zeer blij dat de Rabobank waarde hecht aan het keurmerk Zeker-OnLine.

Over Zeker-OnLine
Het Keurmerk Zeker-OnLine stelt de betrouwbaarheid vast van een onlineapplicatie, op basis van een duidelijk openbaar normenkader en externe onafhankelijke controle op het naleven van dit normenkader. Het normenkader is gebaseerd op webrichtlijnen NSCS, Cobit, Nederlandse wet en regelgeving en daarmee ook de Wet op persoonsgegevens en datalekken. Eind dit jaar worden de maatregelen met betrekking tot de Wet op persoonsgegevens en datalekken vervangen door maatregelen met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Rabobank start dit jaar met de audit op het normenkader. De jaarlijkse externe onafhankelijke controle wordt uitgevoerd door IT–auditors ingeschreven bij de NOREA, vaak middels een ISAE 3402 audit.

Bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een cloud oplossing wordt de betrouwbaarheid van relevante betrokken partijen getoetst. Zo ontstaat een veilige keten waarin elke partij verantwoording aflegt. Zeker bij het ontsluiten van data is het van belang dat elke leverancier in de keten dezelfde kwaliteit levert. Het normenkader van Zeker-OnLine is nu naast boekhoudnormen aangevuld met normen voor portals en salarisapplicaties.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten