Yuki is deelnemer van Zeker-OnLine!

 In Persberichten

Breukelen oktober 2016. Zeker-OnLine en Yuki kenden elkaar uit het verleden bij de ontwikkeling van het normenkader van Zeker-OnLine. Yuki heeft nu ook de stap gezet om deelnemer te worden van Zeker-OnLine. Wij zijn uiteraard zeer blij met deze stap en verwelkomen Yuki hierbij!

Peter van Haasteren, directeur Yuki Nederland, over de reden achter het deelnemer worden: “Wij zijn de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Nu is het tijd de kwaliteit en veiligheid van ons boekhoudplatform integraal te maken binnen onze organisatie met dit keurmerk.”

Bij de keuze van een softwareleverancier is functionaliteit vaak bepalend. Soms lijkt het erop dat veiligheid en betrouwbaarheid van ondergeschikt belang zijn. Terwijl deze facetten zeker meegenomen moeten worden om tot een goede pakketkeuze te komen. Ondernemers of eindgebruikers kunnen dit nauwelijks van een cloudleverancier beoordelen omdat dit vergaande kennis van IT vereist en bovendien veel tijd kost. Voor leveranciers van cloudpakketten is de betrouwbaarheid minstens zo belangrijk, de risico’s zijn groot en slaan in sommige gevallen zoals cybercrime over op de gehele branche voor cloudoplossingen. Het keurmerk Zeker-OnLine brengt deze behoefte aan zichtbare kwaliteit samen voor de aanbieders en gebruikers

Yuki heeft ControlSolutions International benoemd tot auditor van het normenkader. In de assurance-opdracht, waarbij gerapporteerd wordt op basis van standaard 3402, wordt vastgesteld of met de door Yuki getroffen en ingevoerde beheersmaatregelen de controledoelstellingen van het keurmerk Zeker-OnLine behaald kunnen worden.

Yuki is een boekhoudplatform waarbij de administratieve verwerking volledig geïntegreerd is met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Wil je meer lezen over Yuki, klik dan hier.

Over Zeker-OnLine
Het keurmerk Zeker-OnLine wordt uitgereikt indien de betrouwbaarheid van een online applicatie, op basis van een duidelijk openbaar normenkader, door externe onafhankelijke controle vastgesteld is. Het normenkader is gebaseerd op webrichtlijnen NCSC, CobIT, Nederlandse wet- en regelgeving en daarmee ook de wet op persoonsgegevens en datalekken. De externe onafhankelijke controle wordt uitgevoerd door IT-auditors ingeschreven bij de NOREA en er wordt vaak gerapporteerd middels de Internationale Standaard 3402.

Bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van een cloud-oplossing wordt de betrouwbaarheid van relevante betrokken partijen getoetst. Zo ontstaat een veilige keten waarin elke ketenpartij verantwoording aflegt. Zeker bij het ontsluiten van data is het van belang dat elke leverancier in de keten dezelfde kwaliteit levert.

Aanvullende normenkaders voor portals & platforms, salarisapplicaties en voor aanbieders van hosting- en housing-services zijn onderhanden. De laatste categorie moet het voor SAAS-aanbieders makkelijker maken de kwaliteit van een aanbieder van hosting en housing te controleren tijdens de aanbesteding.

Over Yuki
Boekhoudsoftware was 25 jaar hetzelfde, zowel voor ondernemers als voor accountants. Met Yuki is daar nu radicaal verandering in gekomen. Yuki is een boekhoudplatform waarbij de administratieve verwerking volledig geïntegreerd is met automatische documentherkenning, een portaal voor klantcommunicatie en controletools om het administratieve proces te managen. Hierdoor is het proces van financiële verslaglegging en raadpleging spectaculair versneld. Goed nieuws dus voor ondernemers en accountants.

De kracht van Yuki is dat de Yuki-software veel werk uit handen neemt. Een mkb-bedrijf kan op elk moment op eenvoudige wijze documenten aanleveren via Dropbox, Google Drive, e-mail, uploaden of een scanner. De slimme Yuki-software zoekt uit waar het document moet komen te staan. Zo is de financiële huishouding voor een ondernemer 24/7 realtime online inzichtelijk. De voorkant van Yuki is speciaal ontwikkeld voor ondernemers en de achterkant voor accountants.

Yuki is in 2007 opgericht door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet. De oprichters hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling van administratieve software. In de eerste twee jaar werd er uitsluitend gewerkt aan het bouwen van het innovatieve platform en de bijbehorende werkwijze. Inmiddels is Yuki uitgegroeid tot 90 medewerkers, met duizenden mkb-ondernemers en honderden accountantskantoren als klant.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten