Informer is Keurmerkhouder

 In Nieuws, Persberichten

Rijswijk, 20 april 2016

Op woensdag 20 April heeft Remco Frühauf, directeur van InformerOnline, het Keurmerk Zeker-Online ontvangen uit handen van Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland. Het keurmerk, dat namens de stichting Zeker-OnLine wordt uitgereikt, is ontwikkeld in samenwerking met de Belastingdienst.

Met het Keurmerk bewijst Informer te voldoen aan de strengste eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en juridische zekerheid. “Een boekhoudprogramma moet technisch en boekhoudkundig helemaal in orde zijn. Daarnaast moet alle data veilig worden opgeslagen en moet het programma de informatie kunnen leveren die de Belastingdienst wil hebben. Als zzp-er of MKB’er moet je jouw boekhoudprogramma daar blind op vertrouwen, maar je weet nooit zeker of de leverancier in praktijk alles wel goed voor elkaar heeft”, aldus Frühauf.

Keurmerk voor kwaliteitsspelers
Het Keurmerk en de Stichting zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen softwareleveranciers van online boekhoudpakketten, IT-auditors, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en de Belastingdienst. Het Keurmerk beoogt zekerheid; niet alleen over de werking, maar ook of de dienst juridisch goed in elkaar zit. “Het moet ondernemers de zekerheid geven dat hun boekhoudprogramma betrouwbaar, veilig en voortdurend beschikbaar is”, aldus Bert Tuinsma, voorzitter van de stichting Zeker-OnLine. Het keurmerk hanteert de richtlijnen voor veilige webapplicaties van het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) en heeft daarnaast strenge eisen gesteld aan continuïteit en privacy.

Stichting ZZP Nederland blij met keurmerk voor online boekhouden
Frank Alfrink van ZZP Nederland: “Als belangenbehartiger van de zzp’ers in Nederland ondersteunen we graag het keurmerk Zeker-OnLine: het helpt zzp’ers bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om een boekhoudpakket. We krijgen veel vragen van zzp’ers in relatie tot hun aangiftes bij de Belastingdienst, en zien de waarde van het voorkómen van deze discussies. De keuze voor een deugdelijk boekhoudpakket is daarbij een zeer probaat middel.”

Belastingdienst nauw betrokken
De Belastingdienst is vanaf het begin al betrokken bij de ontwikkeling van het Keurmerk Zeker-OnLine. Volgens Erik de Kruijf, directeur MKB  van de Belastingdienst, doen ondernemers er goed aan voor software met het keurmerk te kiezen. “Als administratiesoftware dit keurmerk heeft, weet u dat die software veilig en betrouwbaar is. En dat deze geschikt is om gegevens mee te bewaren waar de Belastingdienst om vraagt. Als het gaat om het toezicht van de administraties dan kent de Belastingdienst waarde toe aan het keurmerk.”

Kwaliteit met lage kosten
Informer wil dat ondernemers zonder obstakels met een gerust hart kunnen boekhouden. “Wij zijn erg blij met het Keurmerk Zeker-OnLine. Het keurmerk bevestigt onze keuze voor kwaliteit en betrouwbaarheid en laat zzp’ers en mkb’ers zien dat wij een betrouwbare partij zijn, zoals we ons vertrouwen al sinds 1993 hebben verdiend!” aldus Remco Frühauf. Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, is wat Informer betreft nu aangetoond.

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten