PERSBERICHT: Ficsus.nl ontvangt Keurmerk Zeker-OnLine

 In Nieuws, Persberichten

Utrecht, 9 maart 2015 – Op maandag 9 maart is namens de stichting Zeker-OnLine door Dike Sialino-Keen, Directeur MKB Belastingdienst het Keurmerk Zeker-OnLine uitgereikt aan Ficsus.nl. De feestelijke uitreiking vond plaats bij Seats2Meat op Utrecht Centraal station. Jeroen Hanekamp, directeur en oprichter van Ficsus.nl, nam het keurmerk in ontvangst.

Door het Keurmerk Zeker-OnLine toont Ficsus.nl aan dat in de online software Ficsbook voldoende maatregelen aanwezig zijn die de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van de gegevensverwerking waarborgen.

De presentatie bij Seats2Meat had als doel de aanwezige ZZP-ers te triggeren. Zij moeten een goede afweging kunnen maken voor het voeren van een administratie in de cloud. Gestelde vragen waren oa hierbij “Is de Nederlandse wet en regelgeving van toepassing?” en “Blijf ik eigenaar van mijn data?”

Sialino-Keen benadrukte het belang van het keurmerk voor het online boekhouden: “Het is belangrijk fouten op voorhand te voorkomen in plaats van achteraf correcties te moeten doorvoeren. Ondernemers zijn met andere dingen bezig dan met belastingen. Ze moeten kunnen vertrouwen op de software”. Online boekhouden wordt steeds belangrijker voor ondernemers om aan hun administratieve verplichtingen te voldoen.

Stichting Zeker-OnLine
Stichting Zeker-OnLine streeft er naar zoveel mogelijk software leveranciers te betrekken die de online dienst op een hoog kwaliteitsniveau willen aanbieden, mee willen denken over de risico’s van online boekhouden en de minimum standaarden. Stichting Zeker-OnLine heeft de ambitie om in 2015 haar activiteiten uit te breiden naar hostingpartijen en portals. Zeker-OnLine is ook onderdeel van de werkgroep Veilige Verbindingen welke ondersteund wordt door DPHA, ECP en ministerie van Economische Zaken.

Samenwerking
Het keurmerk en de stichting is het resultaat van een nauwe samenwerking van softwareleveranciers van online boekhoudpakketten, Belastingdienst, IT-auditors en ECP|Platform voor de Informatiesamenleving. Met het gezamenlijk doel de administratie meer te automatiseren en gemakkelijker te maken voor ondernemers, maar wel zo dat het ook veilig en betrouwbaar is.

Over Ficsus.nl
FicsBook – het boekhoudprogramma van Ficsus.nl – is het eenvoudigste online boekhoudprogramma voor zzp’ers. Het programma wordt aangeboden vanaf 8,75 p/m. Door de duidelijke focus op zzp’ers kan de prijs laag blijven. Tijdens de uitreiking benadrukte Hanekamp het belang van het keurmerk voor Ficsus.nl: “Wij doen het anders dan de gevestigde orde, wij zijn rebelser. Toch staat veiligheid en betrouwbaarheid altijd voorop. Ik vind het fantastisch dat wij onze klanten nu aantoonbaar zekerheid bieden!”.

 

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten