Nieuwe NBA-brochure: ‘De mkb-accountant en cloud computing’

 In Nieuws

De NBA heeft een nieuwe brochure uitgegeven ” De mkb-accountant en cloud computing”, lees hieronder het gehele artikel incl.  de link naar de volledige brochure.

Wat moet u doen als uw mkb-klant gebruikmaakt van cloud computing? Dat leest u in de nieuwe NBA-brochure ‘De mkb-accountant en cloud computing’. Deze handzame en praktische brochure brengt de gevolgen voor cloud computing voor de opdrachten die u bij uw klant uitvoert in kaart.

Waarom deze brochure?
Voor de mkb-ondernemer vervult u als accountant een belangrijke rol. Hij ziet u als dé adviseur op financieel gebied. Ook op veel andere terreinen bent u voor hem het eerste aanspreekpunt, bijvoorbeeld over cloud computing. Wordt u door uw klant over dit onderwerp geraadpleegd? Of treft u bij hem een of meerdere cloud-toepassingen aan? Dan is het belangrijk dat u over voldoende deskundigheid beschikt. Deze NBA-brochure biedt u een kader waarmee u vragen omtrent cloud computing tegemoet kunt treden.

Welke kennis heeft u nodig?
De kennis die u nodig heeft van cloud computing is mede afhankelijk van uw opdracht. Voert u controlewerkzaamheden uit? Dan zult u (in het kader van uw kennis van de huishouding) inzicht moeten hebben in de manier waarop cloud computing onderdeel uitmaakt van de business van uw klant. Schiet uw expertise bij een opdracht tekort? Dan kunt u een IT-auditor of een andere expert inschakelen voor bijstand. Voert u een samenstellingsopdracht uit en doet uw klant relatief weinig in de cloud, dan is algemene kennis van cloud computing voldoende.De ontwikkelingen op het gebied van cloud computing gaan snel. Houd daarom uw kennis over dit gebied op pijl. Deze brochure is daar een goed startpunt voor.

Bron: www.nba.nl

Deel dit artikel:

twitterlinkedinmail
Recente berichten