Presentatie voor Belastingdienst inzake uitwisseling kennis met Chinese Fiscus.

Stichting Zeker-OnLine heeft op uitnodiging van de Belastingdienst een meeting gehad met een delegatie van de Chinese Belastingdienst. Reden voor deze bijeenkomst was de unieke samenwerking tussen de stichting Zeker-OnLine, de keurmerkhouders en de Nederlandse Belastingdienst.

Een grote groep vertegenwoordigers van de Chinese belastingautoriteit heeft in het kader van een samenwerking met de Nederlandse Belastingdienst een bezoek aan ons land gebracht. Een van de onderdelen van het programma was een presentatie over de resultaten van de unieke pilot die de Belastingdienst eind 2017 gestart is. In deze pilot werkt de Belastingdienst samen met Zeker-OnLine en haar keurmerkhouders om de btw-aangifte van ZZP’ers te verbeteren.

In het eerste deel van de presentatie legde Tom Vreeburg van Stichting Zeker-OnLine uit waar het keurmerk voor staat. Daarnaast werd de noodzaak van het keurmerk Zeker-OnLine op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid voor ondernemers benadrukt.

Namens de keurmerkhouders heeft Peter Potters van Informer vervolgens de pilot voor de btw-aangifte gedemonstreerd en de eerste resultaten toegelicht. De positieve resultaten en ervaringen van de pilot werden door de Chinese gasten met grote belangstelling aangehoord. De Chinese delegatie was met name onder de indruk van de geslaagde samenwerking tussen commercieel en private partijen.

 

Wanneer?

11-09-2018 - 00:00

Waar?

Downloads