Zeker-OnLine Salaris

Salarisverwerken doe je bij een keurmerkhouder!

Ook bij salarissoftware is het van groot belang dat het pakket veilig en betrouwbaar is. Want wat als de salarissen van jouw werknemers op straat komen te liggen?

Salarisapplicaties die het Keurmerk Zeker-OnLine hebben, zijn volgens een streng normenkader gekeurd op de veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit. Getoetst door een onafhankelijk en extern auditteam en gebaseerd op richtlijnen van het NCSC (Nationaal Cyber Security Centre).

2017-01-ondernemers
Kan mijn cloudprovider cyberaanvallen afslaan?

Ja, een Keurmerkhouder heeft de kennis en kunde in huis om cyberaanvallen tijdig te herkennen, af te slaan en is niet bang de kennis hierover te delen om het internet veilig te maken. En weet ook precies wat het moet doen als cybercriminelen onverhoopt toch toegang tot de systemen hebben gekregen. Kennis delen doen Keurmerkhouders op het gebied van veiligheid bij een zwaar incident die meerdere Keurmerkhouders kan raken.

Is mijn privacy gewaarborgd?

Ja en ook de privacy van jouw klanten. De data in de betaalde omgeving is van jou of jouw klanten en wordt goed afgeschermd. Online kun je inderdaad op meerdere manieren betalen met geld of met data. Een onlinedienst is dus nooit gratis, je betaalt alleen niet met geld maar met data, wellicht voor jou…privé-data. Zeker-OnLine keurmerkhouders mogen geen data verzamelen uit de applicaties om deze te verkopen aan derde partijen. De keurmerkhouder moet de toegang tot de data beveiligen zodat onbevoegden geen toegang toegang hebben.

 

Wie is Zeker-OnLine?

Zeker-OnLine is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel het vaststellen van de betrouwbaarheid van een onlinedienst (clouddienst). De volgende teams zijn betrokken bij Zeker-OnLine:

Normcommissie, Deelnemersraad, Auditcommissie, Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. Lees verder op pagina “wie is wie” als je meer wilt weten over deze organen en lees meer op de pagina “Partners” als je meer wilt lezen over alle betrokken partijen.

Voldoet mijn salarissoftware aan de eisen van de Belastingdienst?

Ja, dit geldt voor de salarissoftware die door Zeker-OnLine zijn gecertificeerd, deze salarisapplicaties zijn geschikt om gegevens mee te bewaren waar de Belastingdienst om vraagt klik hier voor de uitleg op de site van de Belastingdienst en Zeker-OnLine. Een deel van het normenkader ziet toe op functionele maatregelen en heeft betrekking op het ondersteunen van een juiste en volledige administratie.

Mijn salarissoftware heeft geen keurmerk. Is dit veilig?

Een keurmerk maakt zichtbaar dat de salarissoftware de doelstellingen haalt zoals omschreven in het ons openbare normenkader. Dit is efficiënt maar een partij, Zeker-OnLine, stelt dit vast voor een veelvoud van gebruikers. Bij niet-gecertificeerde moet jij dus zelf vaststellen of een dienst voldoet aan de door jouw gestelde eisen. Dit kan, als je kennis, tijd en toegang krijgt bij de door jouw gekozen leverancier.

Keurmerkhouders

Ons doel is om online dienstverlening, waaronder salarissoftware, veiliger te maken voor gebruikers. Dit doen we door onafhankelijke en transparante toetsing van diverse online diensten zoals boekhoudprogramma’s, portals, hosting-providers en dus ook salarissoftware.

In veel van deze online diensten -en met name ook de salaris- en HR-software- worden privacy gevoelige persoonsgegevens vastgelegd. Veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit is hierbij van cruciaal belang, want: wat als er persoonsgegevens van jouw medewerkers op straat komen te liggen? Of wat als je aan het eind van de maand jouw medewerkers niet kunt verlonen, omdat de applicatie niet beschikbaar is?

Salarissoftware die voldoen aan alle normen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, juridische zekerheid en continuïteit ontvangen ons keurmerk. Dit garandeert een veilige applicatie die altijd en overal beschikbaar is.

Loket.nl - Loket.nl
wim-kieft-video-zekeronline

Gefundeerd vertrouwen in de cloud

Door de – SAAS leverancier te motiveren verantwoording af te leggen op basis van het normenkader wordt het netwerk of keten versterkt maar wordt ook een groot deel van het MKB- bereikt en wordt onder andere cybercrime effectiever bestreden