ZZP’er?

Wil je boekhouden, belastingaangifte doen en betalen met iDeal, allemaal in één moeite door? Meld je hier aan:

  • Ik wil klant worden van de aanbieder van het boekhoudpakket dat ik hierboven gekozen heb, en geef Zeker-OnLine toestemming om de gegevens die ik hierboven heb ingevuld, aan de aanbieder te verstrekken. De aanbieder mag contact met mij opnemen om mijn aanmelding in orde te maken. Daarnaast geef ik toestemming aan de aanbieder om dezelfde gegevens plus mijn branche en de startdatum van mijn onderneming na het afronden van mijn aanmelding te verstrekken aan de Belastingdienst. De Belastingdienst mag contact met mij opnemen voor deelname aan het onderzoek voor deze proef.

Veelgestelde vragen

Wat levert het mij op?

 Als één van de eerste zzp’ers maak je kennis met nieuwe mogelijkheden in een veilig online boekhoudpakket.

 Dat pakket helpt je met je boekhouding en laat je op elk moment zien hoe goed je bedrijf het doet.

 Datzelfde pakket stelt vanuit je boekhouding je btw-aangifte samen, waardoor je minder kans hebt op fouten in je aangifte.

 Datzelfde pakket stelt vanuit je boekhouding je btw-aangifte samen, waardoor je minder kans hebt op fouten in je aangifte.

 Je doet tegelijk je betaling aan de Belastingdienst, makkelijk met iDeal.

 Later kun je ook je winstaangifte regelen vanuit het pakket.

 Je houdt tijd over voor het ondernemen zélf.

Als je klant wordt van één van de aanbieders van de deelnemende boekhoudpakketten, krijg je nu de gelegenheid tot boekhouden, belastingaangifte doen en betalen met iDeal, allemaal in één moeite door. Als je meedoet met deze proef van Stichting Zeker-OnLine en de Belastingdienst. Door mee te doen draag jij op jouw beurt bij aan het verbeteren en doorontwikkelen van deze nieuwe vorm van dienstverlening.

Wat houdt het in?

Je krijgt nu de gelegenheid tot boekhouden, belastingaangifte doen en betalen met iDeal, allemaal in één moeite door. Als je meedoet met een proef van Stichting Zeker-OnLine en de Belastingdienst waarin je kennismaakt met die nieuwe mogelijkheden.

Je wordt klant van één van de aanbieders van een boekhoudpakket in een veilige online omgeving. Zo’n pakket helpt je met je administratie en laat je op elk moment zien hoe goed je bedrijf het doet. In datzelfde pakket regel je je btw-aangifte én betaling aan de Belastingdienst, eenvoudig met iDeal. Met vragen kun je terecht bij een speciaal telefoonnummer van de Belastingdienst.

Je ervaringen met boekhouden, belastingaangifte doen en betalen in één horen we graag van je via enquêtes of een interview.

Wat kost het?

Online boekhoudpakketten zijn commerciële producten. De aanbieders ervan bepalen zélf hun prijzen. In de tabel bij ‘Kies een pakket’ zie je bij elk pakket de prijs die geldt als je deelneemt aan de proef.

Bij de vraag ‘Wat levert het mij op?’ lees je de voordelen van meedoen.

Waarom deze proef?

Jij bent aan het ondernemen. Dát is wat je leuk vindt. Verplichtingen als boekhouden, belastingaangifte doen en betalen horen erbij, maar houden je van je eigenlijke werk af.

In deze proef willen we die verplichte zaken logisch deel uit laten maken van je dagelijkse bezigheden als ondernemer. Zodat je er gemak van hebt:

Dat je altijd je administratie op orde hebt. Dat je precies weet hoe je er financieel voor staat. Dat je btw-aangifte aan het eind van het kwartaal ingevuld voor je klaarstaat. Dat je die met één druk op de knop kunt versturen naar de Belastingdienst. En dat je kunt betalen met iDeal.

De online boekhoudpakketten waarmee we samenwerken in deze proef, bieden je die mogelijkheden.

Het gaat wel om míjn gegevens?!

Dat snappen we.

Daarom werken we alléén samen met aanbieders van online boekhoudpakketten die het keurmerk Zeker-OnLine dragen. Het is net zo zeer jouw belang als het onze dat jouw gegevens in goede handen zijn en blijven. Pas als de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van een online boekhoudpakket vaststaan, krijgt het het keurmerk Zeker-OnLine.

De vragen die de Belastingdienst je stelt in enquêtes of een interview gaan over hoe je het pakket gebruikt — niet over wat je invult. De Belastingdienst wil samen met jou ontdekken hoe je het vindt om je belastingzaken en betaling te regelen vanuit het pakket.

Als ik meedoe met de proef, kijkt de Belastingdienst dan mee in mijn boekhouding?

De Belastingdienst kijkt niet mee in het boekhoudpakket. Alleen je aangifte- en betalingsgegevens komen, zoals gewoonlijk, bij de Belastingdienst terecht.

De vragen die de Belastingdienst je stelt in enquêtes of een interview, gaan alleen over jouw ervaringen met online boekhouden, aangifte doen en betalen in de loop van de proef —  en staan volledig los van jouw belastinggegevens. Je wordt ook niet extra gecontroleerd.

Mag elke zzp'er meedoen?

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, mag je je aanmelden voor de pilot. Wel is er beperkt plek, dus wees er snel bij.

  • Als ondernemingsvorm heb je een eenmanszaak, zonder personeel.
  • Je onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Je hebt een Nederlandse zakelijke bankrekening.
  • Je moet per kwartaal btw-aangifte doen.
  • Je hebt wel of geen boekhouder, dat maakt niet uit.
  • Als je een kassa hebt, is het een keurmerkkassa.
  • Je bent geen agrarisch ondernemer.
  • Je wordt klant van een van de aanbieders van boekhoudpakketten met het keurmerk Zeker-OnLine.
  • Je bent bereid regelmatig een enquête in te vullen en/of deel te nemen aan een persoonlijk interview.
Hoe gaan jullie met mijn persoonsgegevens om?

Als je wilt deelnemen aan de proef Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één, hebben wij — Zeker-OnLine — een aantal gegevens van je nodig, namelijk voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Wij verwerken die gegevens op de manier zoals we hieronder uitleggen.

Wij verstrekken de gegevens die je op deze landingspagina invult op een veilige manier aan de aanbieder van het boekhoudpakket dat je hierboven kiest. (Vanaf hier noemen we die: keurmerkhouder.) Daarna verwijderen we die gegevens. De keurmerkhouder stuurt je vervolgens een aanbod toe, waarop de voorwaarden van het keurmerk Zeker-OnLine van toepassing zijn.

Wanneer je besluit gebruik te maken van dat aanbod en deel te nemen aan de proef, stuurt de keurmerkhouder jouw voor- en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer naar de Belastingdienst. Ook geeft hij aan de Belastingdienst de startdatum door van jouw bedrijf en de branche waarin je werkt.

De Belastingdienst neemt in de loop van de proef contact met je op in verband met het onderzoek. Dat onderzoek gaat over jouw gebruikservaringen met het boekhoudpakket. De Belastingdienst vraagt daarom je medewerking aan enquêtes of een interview.

Deze tekst gaat over de manier waarop wij, Zeker-OnLine, jouw persoonsgegevens verwerken. Hoe de keurmerkhouder omgaat met jouw gegevens hoor je van hem zodra hij je zijn aanbod stuurt. Van de Belastingdienst hoor je dat zodra die contact met je legt.

Verder analyseren we hoe deze landingspagina wordt gebruikt, en vanuit welke bron de bezoekers er terechtkomen. Wil je daar meer over weten, lees dan het cookiestatement.

Op het moment dat je je hebt ingeschreven voor de proef, heb je het recht om je gegevens in te zien, te wijzigen, te verwijderen of over te dragen. Dat verzoek kun je indienen bij info@zeker-online.nl. Om misbruik te voorkomen vragen wij je daarbij om je adequaat te identificeren. Maar let op, zoals hierboven al staat: nadat we je gegevens hebben verstrekt aan de keurmerkhouder, verwijderen wij ze zo snel mogelijk. Een verzoek om inzage in je gegevens bij de keurmerkhouder of de Belastingdienst, doe je rechtstreeks bij hen.

Natuurlijk helpen wij je graag als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Zeker-OnLine. De privacywet geeft je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. In dat geval neem je contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.