Zeker-OnLine boekhouden

Online boekhouden doe je bij een keurmerkhouder!

2017-01-ondernemers
Kan mijn cloudprovider cyberaanvallen afslaan?

Ja, een Keurmerkhouder heeft de kennis en kunde in huis om cyberaanvallen tijdig te herkennen, af te slaan en is niet bang de kennis hierover te delen om het internet veilig te maken. En weet ook precies wat het moet doen als cybercriminelen onverhoopt toch toegang tot de systemen hebben gekregen. Kennis delen doen Keurmerkhouders op het gebied van veiligheid bij een zwaar incident die meerdere Keurmerkhouders kan raken.

Is mijn privacy gewaarborgd?

Ja en ook de privacy van jouw klanten. De data in de betaalde omgeving is van jou of jouw klanten en wordt goed afgeschermd. Online kun je inderdaad op meerdere manieren betalen met geld of met data. Een onlinedienst is dus nooit gratis, je betaalt alleen niet met geld maar met data, wellicht voor jou…privé-data. Zeker-OnLine keurmerkhouders mogen geen data verzamelen uit de applicaties om deze te verkopen aan derde partijen. De keurmerkhouder moet de toegang tot de data beveiligen zodat onbevoegden geen toegang toegang hebben.

 

Wie is Zeker-OnLine?

Zeker-OnLine is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel het vaststellen van de betrouwbaarheid van een onlinedienst (clouddienst). De volgende teams zijn betrokken bij Zeker-OnLine:

Normcommissie, Deelnemersraad, Auditcommissie, Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. Lees verder op pagina “wie is wie” als je meer wilt weten over deze organen en lees meer op de pagina “Partners” als je meer wilt lezen over alle betrokken partijen.

Voldoe ik aan de eisen van de Belastingdienst?

Ja, dit geldt voor de boekhoudapplicaties die door Zeker-OnLine zijn gecertificeerd, deze boekhoudingen zijn geschikt om gegevens mee te bewaren waar de Belastingdienst om vraagt klik hier voor de uitleg op de site van de Belastingdienst en Zeker-OnLine. Een deel van het normenkader ziet toe op functionele maatregelen en heeft betrekking op het ondersteunen van een juiste en volledige administratie. Zeker-OnLine en de Belastingdienst overleggen over de verdere ontwikkeling van boekhoudapplicaties zodat de applicatie een gebruiker makkelijk maakt om een juiste aangifte te doen.

Mijn boekhoudpakket heeft geen keurmerk. Is dit veilig?

Een keurmerk maakt zichtbaar dat een online boekhoudpakket de doelstellingen haalt zoals omschreven in het ons openbare normenkader. Dit is efficiënt maar een partij, Zeker-OnLine, stelt dit vast voor een veelvoud van gebruikers. Bij niet-gecertificeerde moet jij dus zelf vaststellen of een dienst voldoet aan de door jouw gestelde eisen. Dit kan, als je kennis, tijd en toegang krijgt bij de door jouw gekozen leverancier.

Keurmerkhouders

Met dit keurmerk wordt bijvoorbeeld zichtbaar welke aanbieders van online boekhouding deze diensten zodanig leveren dat wordt voldaan aan belangrijke online security vereisten. De beveiligingsrichtlijnen van het National Security Center hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Naast veiligheid zijn ook continuïteit, betrouwbaarheid en functionaliteit belangrijke kwaliteitsaspecten.

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Keurmerk Zeker-OnLine dienen de aanbieders van online administratieve diensten te voldoen aan hoge kwaliteitseisen die een betrouwbare en continue verwerking van transacties waarborgen. Zeker-OnLine boekhouden heeft de volgende keurmerkhouders:

Reeleezee - Reeleezee Administratie
Exact- Exact Online
Flexkids-Flexkids Online
Loket.nl - Loket.nl
wim-kieft-video-zekeronline

Veilig werken in de cloud

MKB trends laten zien dat automatisering en cloud computing steeds belangrijker worden in onze bedrijfsvoering. Maar hoe gaat dit in zijn werk en zijn uw gegevens veilig opgeslagen?

Het keurmerk hanteert een werkwijze binnen het normenkader dat er voor zorgt dat aan alles gedacht is om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken en betrouwbaarheid voorop staat.